Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Znojemská koňská kýta

Hodnocení uživatelů:
30 minut 120 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram koňské kýty (Argentina)
  • 50 gramů domácího uzeného špeku
  • 1 kus cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1/2 litru masového vývaru
  • 50 gramů nakládaných okurek
  • 50 gramů nakládaných červených kapií
  • dle chuti sůl, čerstvě mletý pepř hladká mouka

Příprava

  1. Koňské maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli zpěníme na sádle s na kostičky nakrájeným uzeným špekem, který necháme lehce vyškvařit, a pak vložíme kostky masa. Maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a podlijeme masovým vývarem. Osolíme, opepříme a přiklopené v hrnci dusíme na mírném plamenu doměkka dle stáří zvířete cca 2-3 hodiny.
  2. Maso po udušení vyndáme a do šťávy vmícháme mouku rozšlehanou ve 2 dl studené vody. Provaříme cca 15 minut a pak ponorným mixérem rozmixujeme zcela do hladka. Dle chuti osolíme, opepříme a do vzniklé a skoro hotové omáčky vložíme na kostičky nakrájené nakládané okurky, červenou kapii a vše po promíchání již jen lehce prohřejeme. Výbornou přílohou je houskový knedlík nebo těstoviny či špecle.
Tip: Koňské maso se dováží převážně z Argentiny. Cenově srovnatelné s hovězím masem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře