Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Znojemský guláš

Hodnocení uživatelů:
4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kus větší cibule
  • 3 lžíce lžíce oleje
  • 600 gramů zadní hovězí maso
  • 1 balení mletá sladká paprika
  • 1 balení sůl, mletý pepř
  • 2 stroužky česnek
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 5-6 kusů sladkokyselé okurky
  • 1 balení houskové knedlíky nebo rýži k podávání

Příprava

  1. Cibuli nasekáme nadrobno a necháme ji na oleji zesklovatět. Přidáme maso, chvíli opékáme, pak zaprašíme paprikou. Promícháme a krátce osmahneme, přidáme sůl, veškeré koření i česnek a zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené.
  2. Dusíme do měkka, minimálně 45 minut. Pokud je potřeba podléváme. Nakonec maso vyjmeme, šťávu zaprašíme moukou, promícháme a prohřejeme. Do hrnce vratíme maso, přidáme kolečka okurek a znovu prohřejeme.
  3. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží. Guláš je možné ozdobit i kolečky cibule.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře