Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

zvěřinový guláš

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 6 porcí Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

  • 1 kilogram zvěřinového masa (srnec, jelen, divočák)
  • 100 gramů slaniny
  • 1 kus hovězího bujonu
  • 3 kusy cibule
  • 1 kus česneku
  • 1 gulášové koření
  • 2 lžičky paprikového koření
  • 1 lžička majoránky
  • 3 lžíce hladké mouky

Příprava

  1. Maso vložíme do tlakového hrnce, zalejeme vodou, osolíme, povaříme cca 45 min.
  2. Uvařené maso nakrájíme na kostky. Také slaninu si nakrájíme na kostky.
  3. Slaninu dáme do hrnce, rozškvaříme, přidáme maso a na kostičky nakrájenou cibuli. Opečeme.
  4. Maso zaprášíme gulášovým kořením, paprikou, majoránkou, příp. dalším kořením (sůl, pepř, ocet), dle chuti. Přidáme utřené stroužky česneku.
  5. Zalejeme vývarem, přivedeme k varu a ještě krátce povaříme (až je maso měkké). Zahustíme hladkou moukou a povaříme.
Tip: Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Tip: Zapíjíme vychlazeným pivem.
|
|
| Tisk
Překvapil mne postup, že se maso nejdříve uvaří a teprve pak zpracovává na guláš. Zásadně, aby měl guláš chuť, je třeba na cibuli opéci syrové maso a zalít, až bude nutno nejdříve jen trochou vody či vývaru. Pak má guláš správnou chuť.
Lenka Jakubův | 23.10.2014 06:14 1

Zeptejte se šéfkuchaře