Tipy a triky

Čerstvost chřestu

Při koupi chřestu věnujte pozornost tomu, aby byl pružný a tvrdý a aby jeho konce nebyly povadlé ani dřevnaté, popraskané nebo suché. Hlavičky mají být uzavřeny. Chřest má mít průměrnou tloušťku do cca 1 cm. Příliš tlustý se bude vařit o něco déle, tenký pak po oloupání téměř zmizí. Zelený chřest má mít jednolitou, tmavozelenou barvu, bez žlutých nebo fialových barevných odstínů. Loupeme jej jemně tím způsobem, že stahujeme slupku speciálním nožíkem (začínáme od hlavičky). Chřest během toho musí ležet na měkkém podkladu, aby nám pod tlakem nepraskl. Chřest je nutné oloupat důkladně kousek po kousku, nepříliš tence, tak aby nám nezůstala žádná tuhá vlákna.
|
| Tisk
Poznejte naše šéfkuchaře!

Zeptejte se šéfkuchaře