Tipy a triky

Hodnocení stupně propečení

Pokud máte pochybnosti, kdy stáhnout hovězí maso z roštu, můžete použít jednoduchý trik. Je to metoda, která spočívá v dotknutí masa a v porovnání jeho pružnosti s vnitřní stranou dlaně. Spojujeme k tomuto účelu prsty na ruce s palcem. Abychom poznali, že je maso krvavé, spojíme palec s ukazováčkem a dotkneme se vnitřní části dlaně u kořene palce - ucítíte, jak pružné má být hovězí maso. Jestliže spojíte palec a ukazováček i prostředníček, získáme pružnost pro středně vypečený steak. Po připojení prsteníčku pak vnitřní část dlaně bude ještě více napjatá, což nám ukáže, jak pružné by mělo být maso tzv. zcela propečené.
|
| Tisk
Poznejte naše šéfkuchaře!

Zeptejte se šéfkuchaře