Tipy a triky

Jak jíst šneky?

Šneci jsou ve francouzské kuchyni servírovány mnoha způsoby. Tím nejpopulárnějším je jejich pečení v česneku, na másle, s natí petržele, pokapané citrónovou šťávou a bílým vínem. Setkáme se i s tím, že jsou navíc zapékané pod sýrem camembert. Šneci jsou před dalším zpracováním vždy převařeni, tedy zbaveni skořápky. K servírování šneků slouží speciální misky s několika důlky. Do těchto důlků vkládáme šneky s máslem, sýrem, a následně je zapékáme. Jiný způsob je umísťování šneků do speciálně připravených mušlí nebo rendlíčků s máslem. V takové podobě pak po zapečení míří na náš talíř. Ke konzumaci šneků slouží navíc speciální, malá vidlička se dvěmi zoubky, s jejíž pomocí lze snadněji vydobýt maso z oněch důlků.
|
| Tisk
Poznejte naše šéfkuchaře!

Zeptejte se šéfkuchaře