Tipy a triky

Jak připravit maso na grilu, aby získalo odpovídající chuť a vůni.

Drůbeží maso chutná výborně v medovém láku. Jestliže chcete maso naložit, musíte tuto činnost několikrát opakovat, protože vlivem teploty bude docházet k odtékání medu z masa. Dobrým způsobem na grilování žebírek nebo kuřecích křidýlek ve sladké marinádě je dřívější lehké povaření masa. Často se stává, že povrch takto připraveného pokrmu se rychle zkaramelizuje, zatímco uvnitř zůstane maso nedopečené. Šašliky, špízy a klobásy často opékáme na dřevěných špejlích či tyčích. Tyto můžeme nahradit pomocí dřevitých stonkových částí rozmarýnu, samozřejmě až po odstranění trnů. Rozmarýn dodá našemu jídlu vynikající vůni! Mnoho pokrmů, zvláště ryby, není dobré grilovat příliš dlouho, protože se velmi rychle stávají velmi suché.
|
| Tisk
Poznejte naše šéfkuchaře!

Zeptejte se šéfkuchaře