Tipy a triky

Jak připravit plněné závitky

Příprava populárního jídla není tak komplikovaná, jak by se mohlo zdát, a při dodržování dále uvedených pokynů si s tím poradí i osoby, které staví teprve své první krůčky v kulinářském světě. Nejdříve vykrojte košťál zevnitř hlávky zelí, kterou následně vložte do hrnce s vařící vodou. Nechejte vařit jen po dobu 30-40 sekund a vytáhněte ji, aby jste mohli odloupnout měkké listy. Tuto činnost opakujte až do okamžiku, když získáte odpovídající množství listů. Listy získané tímto způsobem rozložte na desce, odstraňte veškeré zhrublé části, eventuálně lehce rozklepejte paličkou - díky tomu půjdou listy snadněji rolovat. Listy pak naplňte nádivkou a těsným způsobem zatočte do rolek. Dno hrnce, ve kterém připravujete toto jídlo, vyložte zbylými listy - zabráníte tak připálení a připečení plněných závitků. Do hrnce je nutné závitky pokládat otočené zavinutím dolů. Mezi závitky je možné vložit plátky rajčat - obohatí to jejich konečnou chuť. Je vhodné vařící se plněné závitky přikrýt talířem tak, aby byly všechny úplně ponořeny ve vývaru.
|
| Tisk
Poznejte naše šéfkuchaře!

Zeptejte se šéfkuchaře