Tipy a triky

Jak vařit fazolové lusky?

Fazolky vložte do vařící osolené vody s přidáním cukru. Na 1 litr vody přidej 1/2 lžíce soli a 1 lžíci cukru. Fazolky by se měly vařit po dobu cca 8 minut, aby si uchovaly svou jadrnost, ale současně aby bylo možné je snadno rozkousnout. Uvařenou zeleninu ihned servírujte ke konzumaci. Jestliže je přelijete vodou, pak částečně ztratí svou chuť. Jestliže však chcete zeleninu prudce ochladit, udělejte to rychle, nejlépe ve vodě s ledem. Okapané fazolky je možné připravit několika způsoby. populární způsob jsou vařené fazolky posypané v opražené strouhance přelité máslem. K tomuto účelu je nutné na cca 200 g fazolek, nejdříve v 50 g másla orestujeme 2 lžíce strouhanky, až získá zlatavou barvu, a následně v ní obalit fazolky. Je třeba dávat pozor, aby se máslo nepřipálilo, protože pak by jídlo bylo nechutné a nezdravé.
|
| Tisk
Poznejte naše šéfkuchaře!

Zeptejte se šéfkuchaře