Tipy a triky

Na jakém tuku smažit štědrovečerního kapra, aby byl nejchutnější?

Soudíme, že jak z hlediska zdravotního, tak i s ohledem na výslednou chuť je nejlepší kapra smažit na řepkovém oleji. Tento olej je chuťově neutrální a má vysokou teplotu rozkladu, čili je v průběhu smažení dosti stabilní. Nedoporučujeme smažit kapra na olivovém oleji, protože intenzivní chuť tohoto oleje nemusí všem konzumentům vyhovovat. Během smažení je nutné mít na paměti, že teplota nemá být příliš vysoká (max. 180 stupňů) a že plocha pánve má být v rámci možností zcela zakryta smaženým produktem. Tuk se pod vlivem vysoké teploty, kyslíku a vodní páry, která se uvolňuje ze smaženého produktu, mění do podoby chemických sloučenin, které mohou mít nepříznivý vliv na náš organismus.
|
| Tisk
Poznejte naše šéfkuchaře!

Zeptejte se šéfkuchaře