Tipy a triky

Vařte nápaditě

Snažte se vybírat pokrmy, jejichž příprava není časově náročná. Dobrým nápadem je využívat italskou kuchyni, např. těstoviny s bylinkami, jednoduchou omáčkou a se sklenicí vína. Při vaření těstovin si pamatujte, aby jste používali pokličku nebo hliníkovou fólii - díky tomu je možné ušetřit čas. Těstoviny se vaří po dobu několika minut, je to čas, ve kterém si můžeš připravit omáčku. Odcezené těstoviny (bez proplachování ve studené vodě) vložte přímo do omáčky, chvíli míchejte a následně ihned servírujte. Dlouhé těstoviny, jako jsou spaghetti nebo tagliatelle, zaviňte před servírováním na vidličku (vhodná je ta, která slouží při pečení masa) a následně nechejte sesunout na talíř. Díky tomu budou těstoviny na talíři pěkně uloženy. K servírování takového pokrmu používejte hluboké talíře. Je to způsob, díky kterému budou těstoviny déle teplé a omáčka, která je nejchutnější, se shromáždí na dně talíře.
|
| Tisk
Poznejte naše šéfkuchaře!

Zeptejte se šéfkuchaře