Báječná paštika z hlívy ústřičné

Autor: janickazlesicka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zdravá verze paštiky z hlívy ústřičné, která je chutná a zdravá zároveň. Namažte ji na kváskový chléb a máte rychlou a skvělou večeři!

Ingredience

  • 300 g hlívy ústřičné
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 střední cibule
  • 1/4 lžičky mletého nového koření
  • špetka sušeného rozmarýnu
  • čerstvý rozmarýn
  • tymián a šalvěj
  • 1 lžička tamari
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • asi 2 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • sůl

Příprava

Hlívu omyjeme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.

Až cibule zesklovatí, přidáme sušený rozmarýn, necháme chvilku provonět a přidáme na kousky nakrájenou hlívu. Dusíme přibližně 15 minut. Není třeba přidávat vodu, hlíva pustí vody dost.

Během dušení přidáme všechno koření spolu s bylinkami a důkladně promícháme. Hlívu spolu s nasekanými vlašskými ořechy rozmixujeme na hladkou kaši.

Pak přidáme tamari, lahůdkové droždí, olej, dosolíme a opepříme dle své chuti.

Tip na závěr : Výborná na kváskový chléb.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept