Čeští spotřebitelé mohli poprvé ochutnat výrobky Hellmann´s v roce 1992, kdy firma Best Foods koupila od tehdejších státních Drůbežářských závodů výrobní závod v Zábřehu na Moravě a začala tam vyrábět majonézu a tatarskou omáčku Hellmann´s.
//= get_template_directory_uri() . '/img/knorr-article/history-01.jpg' ?> //= get_template_directory_uri() . '/img/knorr-article/history-02.jpg' ?>V roce 2000 převzala tehdy již nadnárodní firmu Best Foods britská národní korporace Unilever, která se řadí na jedno z předních míst nejen v potravinářském průmyslu.
Filozofií značky Hellmann’s je stát na straně jídla. Věříme, že díky těm nejlepším surovinám dokážeme každému jídlu dodat skvělou chuť. Naší ambicí je navíc vyrábět takové produkty, které jsou dobré pro nás i naši planetu. Proto je naše receptura postavena na udržitelných surovinách a nyní se posouvá ještě dál.
Od letošního roku bude značka Hellmann’s ve svých majonézách, tatarských omáčkách a salátových dresincích používat 100 % vajec z volného chovu. Činíme tak další krok kupředu v našich závazcích na podporu dobrých životních podmínek zvířat. Kromě toho využíváme i další udržitelně pěstované suroviny, v Hellmann‘s nabídce dále najdete i produkty se sníženým obsahem cukru nebo zcela veganské alternativy.
Mimo jiné se zaměřujeme i na boj proti plýtvání potravinami v domácnostech, a to konkrétně kampaní, kterou inspirujeme k využítí maxima ze surovin, které už doma máme. Tím společně přispíváme ke zodpovědnému a udržitelnému využití jídla. V neposlední řadě spolupracujeme s se spolkem Zachraň jídlo nebo s občanským sdružením Free Food na Slovensku, aby dopad našeho poslání byl ještě větší.