Bezový sirup

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Lahodná domácí šťáva, kterou budete milovat

Ingredience

  • 20-30 květenství černého bezu
  • 2 kg cukru
  • 2 citrony (šťáva)
  • 4 lžíce kyseliny citronové

Příprava

Květy bezu lehce opereme a zalijeme je dvěma litry vlažné vody. Je dobré si ji předtím převařit. Necháme odpočívat v chladu přes noc, nebo ještě lépe, 24 hodin.

Tekutinu přecedíme a přidáme do ní cukr, šťávu z citronů a kyselinu citronovou. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

Šťávu lijeme do vysterilizovaných sklenic či skleněných lahví.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept