Domácí bramborové noky

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Noky, původem z italského gnocchi, jsou malé knedlíčky z bramborového těsta nejrůznějších tvarů, nejčastěji vypadají jako malá šištička nebo bochánek. Můžete je podávat jako přílohu nebo jako samostatné hlavní jídlo. Výborné jsou s oblíbenou omáčkou.

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 200-250 g hrubé mouky
  • 3 vejce
  • Sůl

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce, ještě horké oloupeme. Poté je rozmačkáme pasírovačem na brambory na kaši.

Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme hladké těsto.

Odebereme kousek, rozválíme na váleček cca 1 cm tlustý a ten rozkrájíme na kousky. Už tak to můžeme nechat a vařit. Případně každý kousek po celém obvodu smáčkneme vidličkou nebo speciálním prkýnkem.

Vaříme v osolené vodě cca 1 minutu, případně se dají zmrazit.

Hotové noky (gnocchi) podáváme s oblíbenou omáčkou nebo jako přílohu.

Tip na závěr : Skvěle chutná s Knorr Primerba pestem

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept