Příprava
Uvaříme quinou a pohanku dle návodu – použijeme stejný hrnec a jen se řídíme dobou vaření uvedenou na obalu. Ve tomtéž hrnci, když se vaří voda, rozpustíme Knorr bohatý bujón, který quinou a pohanku hezky ochutí. Když je pohanka a quinoa hotová, propláchneme je studenou vodou a scedíme.
Připravíme si dresink: cibuli nakrájíme nadrobno, smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a hořčicí. Do směsi přidáme také lžíci křenu a majonézu a vznikne nám příjemně pikantní dresink. Ten ještě dochutíme solí a pepřem.
Zelí umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oloupeme a také nakrájíme na proužky. Okurku zbavíme středu a nakrájíme na plátky.
Do misek nandáme pohanku s quinou. Úhledně na ně vyskládáme proužky zelí a mrkve a plátky okurek. Nakonec posypeme vlašskými ořechy, petrželí kudrnkou a podáváme s dresinkem.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář