Příprava
Ve velkém hrnci přiveďte k varu 1000 ml vody. Omytý chřest oloupejte, odlomte dřevnaté konce a dejte je pomalu vařit.
Z chřestu odkrojte hlavičky a zbytek chřestu pokrájejte na 1 cm kousky.
V hrnci rozehřejte 20 g másla a hlavičky na něm lehce opečte, dejte stranou.
Na zbylém másle pomalu restujte nadrobno pokrájenou šalotku a prolisovaný stroužek česneku dosklovata. Přidejte pokrájené stonky chřestu a pomalu restujte dalších 5 minut. Přilijte vývar z chřestu a vařte 15 minut. Vše důkladně promixujte a vraťte do hrnce a vypněte plotýnku.
V misce smíchejte žloutky s majonézou a vínem. Směs pomalu vlijte do hrnce s polévkou a za stálého míchání dokud polévka lehce nezhoustne. Lehce polévku přihřejte a dochuťte solí a citronovou šťávou.
Polévku ozdobte opečenými hlavičkami chřestu a výhonky hrášku. Servírujte s opečenou bagetou.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář