Dhal z červené čočky

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 55 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Jste vyznavači indické kuchyně? Vyzkoušejte dhal z červené čočky se špenátem a batáty, indický pokrm, který voní po česneku, zázvoru, chilli a koriandru.

Ingredience

  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 červená cibule, nakrájená najemno
  • 2 stroužky česneku, rozdrcený
  • 2 cm kousek zázvoru, nastrouhaný najemno
  • 1 červená chilli paprička, nakrájená najemno
  • 1 polévková lžíce Knorr Kari
  • 1 polévková lžíce Knorr mletého kmínu
  • 400 g červených batátů (F50F)
  • 250 g červené čočky (F50F)
  • 1 Knorr bohatý bujón zeleninový
  • 100 g čerstvého špenátu (F50F)
  • Hrst thajských bazalkových listů nebo koriandru

Příprava

Sezamový olej dejte na pánev a zahřejte, osmahněte cibulku po dobu 10 minut, do měkka.

Přidejte česnek, zázvor a chilli a restujte 1 minutu.

Přidejte sladké brambory a restujte na mírném ohni tak, aby se obalily v koření.

Je čas na červenou čočku a bujón, podlejte vodou vařte dokud čočka není měkká.

Vmíchejte špenát a vařte jen krátce, aby povadl.

Servírujte posypané sekanou thajskou bazalkou nebo koriandrem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept