Příprava
Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.
Těsto necháme asi půl hodiny odpočívat a mezi tím si připravíme náplň.
Pelmeně jsou tradiční pokrm z Ruska, který hospodyňky běžně připravují i v dalších zemích bývalého Sovětského svazu. Jde o masové knedlíčky (či spíše taštičky) plněné masem a uvařené ve vodě. Obvykle se plní mletým masem, ale časté jsou i různé houbové a zeleninové náplně. Pelmeně jsou zkrátka variabilní pokrm, který můžete servírovat jak k obědu, tak i k večeři!
Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto.
Těsto necháme asi půl hodiny odpočívat a mezi tím si připravíme náplň.
Cibuli nakrájíme na drobno. Česnek také nakrájíme na drobno nebo projedeme česnekovačem.
Maso si dáme do mísy, přidáme cibuli a česnek a osolíme a opepříme.
Rukama vše pořádně smícháme dohromady.
Těsto si vyválíme na co nejtenčí placku a vykrajujeme kolečka. Průměr cca 8 cm, ale můžou být i větší i menší.
Doprostřed dáme lžičkou náplň a celou taštičku zabalíme a okraje pořadně spojíme. Na tvaru úplně nezáleží, důležitě je pevně stlačit okraje.
Dáme ve velkém hrnci vařit osolenou vodu. Jakmile voda bude vřít, vložíme do ní pelmeně a vaříme cca 5 minut.
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář