Dýňový cheesecake

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Náročné Obtížnost

Taky máte doma další dýni a přemýšlíte co s ní? Zkuste to tentokrát nasladko s dýňovým cheesecakem.

Ingredience

  • 240 g Lotus sušenek
  • 100 ml polotučného mléka
  • 30 g másla
  • 300 g dýně Hokaido
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 250 g Cream cheese light
  • 50 g medu
  • 2 vejce
  • Citrónová šťáva
  • Citrónová kůra
  • Knorr skořice z Vietnamu mletá

Příprava

Dýni Hokaido rozkrojíme na poloviny a vydlabeme vnitřek, který vyhodíme. Pokrájíme na kostky a dáme vařit do změknutí. Scedíme vodu a kousky rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré. Necháme vychladnout.

Předehřejeme troubu na 175 °C. Formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem.

Korpus připravíme tak, že rozmixujeme nebo rozdrtíme sušenky najemno, smícháme s mlékem a rozpuštěným máslem v hustou kaši a vylijeme na dno formy. Necháme péct asi 10 minut. Mezitím si připravíme krém.

Na krém smícháme zbylé ingredience a vyšleháme do jednolité směsi. Vlijeme na předpečený korpus.

Pečeme dále zhruba hodinu na 180 °C do zezlátnutí povrchu.

Necháme vychladnout a můžeme dýňový cheesecake servírovat.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept