Příprava
Dýni Hokaido rozkrojíme na poloviny a vydlabeme vnitřek, který vyhodíme. Pokrájíme na kostky a dáme vařit do změknutí. Scedíme vodu a kousky rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré. Necháme vychladnout.
Předehřejeme troubu na 175 °C. Formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem.
Korpus připravíme tak, že rozmixujeme nebo rozdrtíme sušenky najemno, smícháme s mlékem a rozpuštěným máslem v hustou kaši a vylijeme na dno formy. Necháme péct asi 10 minut. Mezitím si připravíme krém.
Na krém smícháme zbylé ingredience a vyšleháme do jednolité směsi. Vlijeme na předpečený korpus.
Pečeme dále zhruba hodinu na 180 °C do zezlátnutí povrchu.
Necháme vychladnout a můžeme dýňový cheesecake servírovat.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář