Filé na másle se zeleninou a bramborovo-květákovým pyré

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
3 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Ryby by měly být časteji součástí našeho jídelníčku, uvařte si filé s hromadou zeleniny a udělejte tak něco pro své zdarví i chuťové pohárky.

Ingredience

  • 3 kostky file
  • 1 cibule
  • ořech másla
  • mražená zelenina
  • sůl, pepř
  • Knorr koření na ryby
  • šťáva z citrónu

Příprava

Na pánvi na mírném plameni roztopíme máslo. Dáme do pánve filé a osmahneme z obou stran.

Zakápneme citronem, okořeníme dle chuti.

Ingredience Pyré

  • 500 g brambor
  • ½ květáku
  • 100 ml 31% smetany
  • ořech másla
  • sůl, pepř

Příprava Pyré

Do pánve přidáme mraženou zeleninu, ta pustí vodu a filé tak nemusíme více podlívat. Popřípadě přidáme ještě máslo.

V hrnci v osolené vodě uvaříme oloupané brambory na kostičky a květák na růžičky do měkka.

Poté scedíme vodu, osolíme, opepříme. Vmícháme máslo a smetanu a celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept