Grilovaná sezamová panenka

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 90 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Panenka je skvělý kousek masa, který lze připravit na mnoho způsobů. Připravte si ji třeba na sezamu dle našeho receptu.

Ingredience

  • 900 g vepřová panenka
  • 3 cm čerstvý kořen zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 60 ml sójová omáčka
  • 2 polévkové lžíce hnědý cukr
  • 2 jarní cibulky jemně nakrájené na kostičky
  • 2 polévkové lžíce čerstvý koriandr nasekaný
  • 2 polévkové lžíce rýžový ocet
  • 2 polévkové lžíce olivový olej
  • 1 čajová lžička sezamový olej
  • Hellmann's omáčka Samba k podávání

Příprava

Do hmoždíře dáme česnek a zázvor a utřeme dohromady. Přendáme do misky a přidáme sójovku, cukr, cibulku, koriandr, ocet a olivový i sezamový olej. Čtvrtinu marinády si necháme stranou.

Panenku naložíme do marinády a marinujeme 1 – 3 hod.

Gril rozpálíme na nejvyšší stupeň (nebo dáme na zdroj největšího tepla) a panenku grilujeme ze všech stran, dokud není krásně opečená. V průběhu grilování potíráme marinádou, kterou jsme si nechali stranou.

Panenku přesuneme na chladnější část grilu, gril přiklopíme a grilujeme ještě 5 – 10 min. Poté sundáme z grilu, zabalíme do alobalu a necháme 10 min dojít. Podáváme s omáčkou Samba.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept