Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Houbová omáčka

Hodnocení uživatelů:
30 minut 6 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1 dl olej
  • 1 kus větší cibule
  • 4 kusy bobkový list
  • 0,5 kilogram čerstvá zelenina (lilek, cuketa, houby, paprika aj.)
  • 1/4 kus máslo
  • 1 špetka sůl
  • 1 špetka pepř
  • 1/2 litr smetana 12%
  • 1/2 litr polotučné mléko
  • 2 kostky zeleninový bujón
  • 200 mililitrů Šlehačka 31%
  • 2 lžíce hladká mouka

Příprava

  1. Nejprve si nadrobno nakrájíme 1 cibuli. Na 1 dcl oleje ji do sklovita orestujeme.
  2. Přidáme 4 plátky bobkového listu a 1/2 kg hub.
  3. Na mírném ohni restujeme s cibulí asi 10 minut.
  4. Přidáme 1/4 másla.
  5. Máslo se musí celé rozpustit.
  6. Poté přidáme 2 špetky soli a špetku pepře.
  7. Vše zalijeme 1/2 litrem smetany a 1/2 litrem polotučného mléka.
  8. Vhodíme 2 kostky zeleninového bujónu.
  9. Necháme povařit dalších 10 minut
  10. Mezitím rozšleháme v 200ml šlehačky 2 lžíce hladké mouky a necháme povařit 5 minut, aby se ztratila chuť mouky
Tip: Nejlépe chutná s houskovým knedlíkem
|
|
| Tisk | Uložit ve formátu pdf

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře