Hruškový koláč z rýžové a špaldové mouky

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost

Zatímco jablečný koláč je ve většině rodin běžná klasika, hruškový koláč už je méně obvyklý. Přitom hrušky jsou skvělé a jejich sladko-kyselá chuť se k pečení přímo vybízí. Tento recept obsahuje místo klasické hladké pšeničné mouky mix mouky špaldové a rýžové. Má tak vyšší obsah vlákniny a minerálů než klasika z hladké mouky. Hrušky vybírejte pěkně zralé – tvrdé plody by nechutnaly tak dobře.

Ingredience

  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 hrnek rýžové mouky
  • 1 lžíce lněného semínka
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce medu
  • 2 vejce
  • 2 hrušky
  • Knorr skořice mletá

Příprava

Ořechy nasekáme úplně nadrobno, smícháme s ostatními suchými ingrediencemi.

Přimícháme med a vejce a spojíme v jednotnou směs.

Těsto rozdělíme na 2/3, které natlačíme na dno a okraje formy, zbylou 1/3 doplníme o další lžíci medu a dáme do lednice.

Korpus koláče dáme péct na 175 °C po dobu 10 minut.

Ingredience Náplň

  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 1 vejce
  • Med dle chuti
  • Vanilka

Příprava Náplň

Pro dochucení přidáme hrušky nakrájené na kostičky a poklademe je na povrch krému. Hruškový koláč posypeme skořicí a nahoru nastrouháme zbytek těsta.

Pečeme dalších 30 minut do zezlátnutí vršku koláče.

Hruškový koláč můžeme podávat se zakysanou smetanou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept