Indický dhal s červenou čočkou, rajčaty a špenátem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Nenáročné Obtížnost
Pálí Pikantnost

Dhal je tradiční indický pokrm. Jde o hustou kaši na slano, v tomto případě o kaši z červené čočky s pikantním kořením, rajčaty a baby špenátem. Jedná se o plnohodnotné jídlo plné vitaminů a minerálů – dhal proto servírujte jak k obědu, tak klidně i k večeři.

Ingredience

  • 325 g červené čočky
  • 1 litr vody
  • 2 vaničky bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžičky garam masaly
  • 1 lžička kurkumy
  • 800 g cherry rajčátek (F50F)
  • 400 g baby špenátu (F50F)

Příprava

V hrnci dáme vařit litr vody. Když se voda vaří, rozpustíme v ní bujon. Poté přidáme propláchnutou červenou čočku. Vaříme zakryté asi čtvrt hodiny. Dáme stranou.

Na pánvi rozehřejeme olej a asi minutku na něm opečeme kmín. Pak přidáme cibuli nakrájenou nadrobno, prolisovaný česnek, strouhaný zázvor a nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek. Opékáme, dokud cibule nezesklovatí.

Pak přidáme garam masalu, kurkumu a cherry rajčátka. Po chvíli přidáme i uvařenou čočku. Dusíme pár minut.

Poté přidáme do dhalu špenát a necháme jej zavadnout. Dochutíme a podáváme.

Ingredience K servírování

  • Koriandr
  • Naan chléb
  • Řecký jogurt

Příprava K servírování

Pokud chceme, můžeme dhal podávat s koriandrem, jogurtem a chlebem naan.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept