Indický dhal z červené čočky, rajčat a špenátu

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 35 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Červená čočka je báječná luštěnina – je zdravá jako její kolegyně, ale oproti nim není třeba ji namáčet a je hotová raz dva. Vyzkoušejte recept na tento skvělý indický dhal z červené čočky, pikantního koření, rajčat a špenátu. Dhal je tradiční indický pokrm – vlastně taková kaše naslano.

Ingredience

  • 325 g červené čočky (F50F)
  • 1 l vody
  • 2 vaničky Knorr bohatého bujonu zeleninového
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička kmínu
  • 1 cibule
  • 1 lžička nasekaného zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli
  • 2 lžičky garam masaly
  • 1 lžička kurkumy
  • 800 g cherry rajčat (F50F)
  • 400 g baby špenátu (F50F)

Příprava

Čočku propláchneme a pak uvaříme ve vodě spolu s bujonem. Řídíme se návodem na obalu, trvá to asi 15 minut. Dáme stranou.

Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno, zázvor a chilli. Smažíme, dokud není cibule téměř zesklovatělá. Přihodíme k ní utřený česnek a chviličku opečeme.

Do pánve přihodíme garam masalu, kurkumu, půlky cherry rajčat a hotovou čočku. Pět minut provaříme.

Vmícháme lístky omytého špenátu. Prohříváme, dokud nezavadne.

Dhal je hotový – můžeme ho podávat jen tak, nebo se štědrou porcí bílého tučného jogurtu a čerstvým koriandrem.

Tip na závěr : Dhal můžeme zjemnit kokosovým mlékem. Můžeme ho podávat s lahodným indickým chlebem naan.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept