Příprava
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
V hlubší pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a opečeme cibulku, dokud není sklovatá. Pak přidáme kari a česnek a krátce zarestujeme.
Směs zalijeme pasírovanými rajčaty, scezenou cizrnou a kokosovým mlékem.
Prohřejeme a rozpustíme v omáčce bujon. Následně kari dochutíme solí (případně rybí nebo sojovou omáčkou). Pokud chceme dokyselit, piužijeme limetkovou šťávu – okud dosladit, přidáme trochu cukru.
Cizrnové kari servírujeme s nasekaným koriandrem, klínkem limetky a ideálně s jasmínovou rýží. Pokud nemáme rýžovar, doporučujeme ji krátce povařit v dvojnásobném množství vody a pak nechat pod pokličkou dvacet minut dojít v troubě, kterou jsme si předehřáli na 190 stupňů a následně vypli.
Diskuse k receptu (1)
Nový komentář