Jednoduchý recept na kvašáky

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kvašáky neboli rychlokvašky, to je tradiční lidové označení pro kysané okurky naložené v solném nálevu. Výborná chuťovka, která se hodí ke slaným obědům, jako jsou francouzské brambory nebo sekaná, stejně tak i do bramborových salátů nebo na jednohubky.

Ingredience

  • Okurky
  • Sůl (na 1 l vody 40g soli)
  • Vinné listy
  • Kopr
  • Křen

Příprava

Přerostlé okurky omyjeme a propícháme. Klademe je do sklenic a prokládáme je vinnými listy, kořenem křenu a koprem.

Zalijeme je studeným nálevem –

na 1 litr vody dáme 40 g soli. Nálev musí být až po okraj, aby byly okurky ponořené.

Necháme kvasit 7-14 dní.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept