Příprava
Základem každé dobré vajíčkové pomazánky jsou vejce uvařená natvrdo. Vložte je do vroucí osolené vody a vařte přesně 8 minut. Poté je ihned zchlaďte studenou vodou – to usnadní loupání. Oloupaná vejce rozřízněte.
Žloutky oddělte od bílků a žloutky v misce rozmačkejte vidličkou. K rozmačkaným žloutkům přidejte změklé máslo, plnotučnou hořčici a majonézu (volitelné). Tuto směs důkladně vyšlehejte vidličkou nebo malou metličkou, dokud nevznikne hladká a krémová vajíčková pomazánka báze.
Bílky nasekejte najemno, případně je protlačte speciálním kráječem. Cibuli oloupejte a nakrájejte co nejjemněji. Přidejte je do žloutkové směsi.
Vajíčkovou pomazánku osolte a opepřete dle chuti. Promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a nechte alespoň 30 minut v lednici, aby se chutě propojily.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář