Klasická vajíčková pomazánka

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Vajíčkovou pomazánku jistě každý dobře zná. My vám přinášíme ten nejlepší recept na klasickou vajíčkovou pomazánku, který zvládne naprosto každý. Tahle rychlá pochoutka je perfektní na snídani, svačinu i na sváteční chlebíčky. Pojďme se podívat, jak se dělá vajíčková pomazánka krok za krokem.

Ingredience

  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 4 lžíce majonézy Hellmann's Delikátní
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžička Hellmann's Gurmánské hořčice
  • Sůl a pepř

Příprava

Základem každé dobré vajíčkové pomazánky jsou vejce uvařená natvrdo. Vložte je do vroucí osolené vody a vařte přesně 8 minut. Poté je ihned zchlaďte studenou vodou – to usnadní loupání. Oloupaná vejce rozřízněte.

Žloutky oddělte od bílků a žloutky v misce rozmačkejte vidličkou. K rozmačkaným žloutkům přidejte změklé máslo, plnotučnou hořčici a majonézu (volitelné). Tuto směs důkladně vyšlehejte vidličkou nebo malou metličkou, dokud nevznikne hladká a krémová vajíčková pomazánka báze.

Bílky nasekejte najemno, případně je protlačte speciálním kráječem. Cibuli oloupejte a nakrájejte co nejjemněji. Přidejte je do žloutkové směsi.

Vajíčkovou pomazánku osolte a opepřete dle chuti. Promíchejte, aby se všechny ingredience spojily a nechte alespoň 30 minut v lednici, aby se chutě propojily.

Tip na závěr : Podávejte na čerstvém pečivu, toastu nebo jako základ na chlebíčky. Nejlépe chutná posypaná čerstvou pažitkou nebo petrželkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept