Klasická vajíčková pomazánka

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 25 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Nepálí Pikantnost

Vajíčkovou pomazánku jistě každý dobře zná. Každý mám ale trochu jiný recept – někdo přidává kyselé okurky a lák, někdo zase klasickou bílou cibuli vymění za červenou anebo za jarní cibulku. My vám přinášíme takový základní a klasický recept, který počítá s pár ingrediencemi, které už nejspíš máte doma. Tak ji vyzkoušejte!

Ingredience

  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • 4 lžíce majonézy Hellmann's Delikátní
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžička Hellmann's Gurmánské hořčice
  • Sůl a pepř

Příprava

Vajíčka uvaříme – vkládáme je do vroucí vody s trochou octa a vaříme je 8 minut.  oté je zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozmačkáme nebo nastrouháme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. K vajíčkům přidáme majonézu, hořčici a smícháme s cibulkou. Dochutíme solí a pepřem.

Pomazánku servírujeme na pečivu – nejlépe chutná s kolečky ředkvičky a nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Tip na závěr : Podáváme s oblíbeným pečivem, báječně se hodí i starší chléb, který otoustujeme. Podáváme s pažitkou nebo petrželí.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept