Příprava
Omyjte okurky, ředkvičky a nakrájejte je na plátky. Pokud máte klasickou okurku, nakrájejte plátky ještě na poloviny nebo čtvrtky, aby byly stejně velké jako ředkvičky. Vsypte do mísy a lehce osolte.
Nasekejte pažitku najemno.
Nastrouhejte trochu citronové kůry na ozdobu, pak citron vymačkejte a odeberte 1 lžíci šťávy do mističky. Do této mističky přidejte 3 lžíce řeckého jogurtu, 3 lžíce majonézy, 1 lžičku medu, 1 lžičku hrubozrnné hořčice, nastrouhaný stroužek česneku a smíchejte dresink.
Dle chuti do dresinku přidejte sůl, pepř a polovinu nasekané pažitky.
Smíchejte dresink s ředkvičkami a okurkou, dokud nebude zelenina zcela pokrytá.
Hotový salát servírujte zdobený čerstvou pažitkou a citronovou kůrou, můžete podávat s opečeným chlebem, bagetou či ciabattou.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář