Kuře po Provensálsku

Autor: Future 50 Food HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 55 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Kuře po Provensálsku vám báječně provoní kuchyni a také si na něj pochutnáte, je výborné.

Ingredience

  • 1,5 kg kuřete v celku
  • 1 balení směsi Knorr Provensálské kuře
  • 100 g másla
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 citron
  • 500 g cherry rajčátek
  • 5 šalotek
  • 1 lžíce kapar
  • 100 g černých oliv

Příprava

Kuře důkladně omyjeme a osušíme.

Citron spaříme, nastrouháme kůru a smícháme s olivovým olejem a kořenící směsí Knorr Provensálské kuře.

Vzniklou marinádou potřeme celé kuře zevnitř i zvenku. Necháme odležet na chladném místě.

Maso přikryjeme hliníkovou fólií a přidáme nakrájené šalotky, rajčata, olivy a kapary.

Kuře polijeme rozpuštěným máslem a celé pokapeme citrónovou šťávou.

Následně pečeme dalších 40 minut, až bude maso měkké.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept