Zapečený květák s nivou a sýrem cottage

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pokud vás omrzel květák na mozeček, určitě zkuste tuhle obměnu, která vás nezklame. Růžičky květáku smícháme se směsí z vajíčka, nivy a cottage sýra a pak zapečeme – výsledkem je skvělý křupavý květák s pikantním sýrovým přelivem. Báječně se hodí jako lehčí oběd nebo večeře.

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 30 g másla + na vymazání formy
  • 50 g nivy
  • 1 kelímek cottage sýru
  • Sůl
  • Knorr černý pepř mletý

Příprava

Květák očistíme, rozdělíme na menší růžičky a vaříme do měkka v osolené vodě.

Poté květák vyjmeme z hrnce, zbavíme přebytečné vody a smícháme s cibulí nadrobno, máslem, nivou a cottagem, vajíčkem. Dochutíme solí a pepřem.

Směs nandáme do zapékací misky vymazané máslem, můžeme ještě na povrch zasypat nivou. Pečeme v troubě na 200 st. do zezlátnutí povrchu.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept