Příprava
Mouku smícháme s vodou a vytvoříme pevné těsto. Pokud je lepkavé, přidáme mouku. Pokud lepivé, naopak přidáme vodu.
Necháme půl hodiny odpočívat zakryté vlhkou utěrkou.
Veganské knedlíčky? Proč ne! Vyzkoušejte tuhle verzi s Chickened out Chunks od The Vegetarian Butcher.
Mouku smícháme s vodou a vytvoříme pevné těsto. Pokud je lepkavé, přidáme mouku. Pokud lepivé, naopak přidáme vodu.
Necháme půl hodiny odpočívat zakryté vlhkou utěrkou.
V kuchyňském robotu rozmixujeme Chickened out Chunks, houby, zázvor, česnek, sojovku, chilli papričku a rýžový sirup.
Do směsi zamícháme nastrouhanou mrkev a kolečka jarní cibulky. Vmícháme do ní také bílek. Osolíme a opepříme.
Z těsta vyválíme váleček a rozkrájíme jej na 2 cm kolečka. Každé kolečko pak prsty stlačíme a do středu dáme trošku náplně. Vytvoříme knedlíček a jeho vršek pevně stlačíme.
Knedlíčky napařujeme (ideálně na pařáčku z bambusu) zrhuba 10 minut. Podáváme se sojovou nebo sweet chilli omáčkou.
Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář