Lahodné asisjké knedlíčky s Chickened Out Chunks

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
20 Počet porcí
Pálí Pikantnost

Veganské knedlíčky? Proč ne! Vyzkoušejte tuhle verzi s Chickened out Chunks od The Vegetarian Butcher.

Ingredience

  • 250 g mouky
  • 125 ml vody

Příprava

Mouku smícháme s vodou a vytvoříme pevné těsto. Pokud je lepkavé, přidáme mouku. Pokud lepivé, naopak přidáme vodu.

Necháme půl hodiny odpočívat zakryté vlhkou utěrkou.

Ingredience Náplň

  • 1 balení Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher
  • 200 g hub shiitake (F50F)
  • 1 menší mrkev
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • ½ malé chilli papričky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 bílek
  • Sůl pepř

Příprava Náplň

V kuchyňském robotu rozmixujeme Chickened out Chunks, houby, zázvor, česnek, sojovku, chilli papričku a rýžový sirup.

Do směsi zamícháme nastrouhanou mrkev a kolečka jarní cibulky. Vmícháme do ní také bílek. Osolíme a opepříme.

Z těsta vyválíme váleček a rozkrájíme jej na 2 cm kolečka. Každé kolečko pak prsty stlačíme a do středu dáme trošku náplně. Vytvoříme knedlíček a jeho vršek pevně stlačíme.

Knedlíčky napařujeme (ideálně na pařáčku z bambusu) zrhuba 10 minut. Podáváme se sojovou nebo sweet chilli omáčkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept