Luxusní řezy Macecha

Autor: Karol HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
10 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Tak tento dezert je doslova nebíčko v tlamičce. Světlé těsto v kombinaci s tmavým vypadá báječně a ještě k tomu vanilkový pudink, který vylijete do těsta, vytvoří nádherný vzhled. Na vrchu vyšlehaná šlehačka, do které vmícháme zakysanou smetanu a ochutíme to ještě vanilkovým cukrem.

Ingredience

  • 3 vejce
  • 120g cukru moučka
  • 50ml oleje
  • 50ml vody
  • 125g polohrubé mouky
  • 1 polévková lžíce kakaa
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva

Příprava

Vyšlehala jsem si žloutky s cukrem do pěny, pak zašlehala olej a vodu a pak už jen vařečkou mouku s pdp, nakonec sníh z bílků.

Půlku těsta nalijeme na plech 32×

23 a druhou obarvíme kakaem. Tmavé těsto lžíci přidáváme na vrch světlého.

Teplý vanilkový pudink pomocí naběračky navrstvíme na obě těsta.

Pomocí vidličky všechny tři těsta spirálovitě promícháme. Vytvoříme si obraz podle svých představ a uměleckých zdatnosti.

Pečeme při 200 stupních asi 30 minut, dáme vychladnout.

Ingredience Puding

  • 400ml mléka
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 3 polévkové lžíce cukru

Příprava Puding

Uvaříme klasickým způsobem

Ingredience Šlehačkový krém

  • 150ml smetany ke šlehání
  • 200ml zakysané smetany
  • 1 balíček vanilkového cukru

Příprava Šlehačkový krém

Mezitím si vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem. Přidáme zakysanou smetanu. Šlehačkovou nádivku rozetřeme na vychladlí koláč.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept