Marinované jablko s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku

Autor: Jihotyrolska kucharka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Hostitelé na farmách Roter Hahn dobře vědí, že dobrá a vydatná snídaně představuje skvělý začátek nového dne. V obci Lana na statku Schrenteweinhof připravuje Patrizia Prantl Kamutsch pro své hosty nejen na snídani skutečnou delikatesu v podobě marinovaného jablka s čerstvým kozím sýrem a plátkem špeku. Příprava pokrmu je časově nenáročná, pojďte tedy přípravu této delikatesy zkusit i vy!

Ingredience

  • 1 jablko, ideálně jihotyrolskou odrůdu Golden Delicious
  • 180 g čerstvý kozí sýr
  • 4 plátky špeku srolované do růžiček
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce květového medu
  • 1 větvička čerstvého tymiánu
  • 1 malá cibule
  • 50 g vlašských ořechů najemno nadrcených
  • špetka bylinkové soli a pepře

Příprava

Jablko nakrájejte na 1 cm tlusté plátky. Promíchejte med s citronovou šťávou a tymiánem. Vznikne marináda, kterou přelejete přes plátky jablka a necháte přes noc odstát. Čerstvý kozí sýr nechte oschnout v sítku.

Cibuli nakrájejte na malé kostičky, poduste na olivovém oleji a nechejte vychladnout. Přimíchejte ji spolu s nadrcenými ořechy k čerstvému kozímu sýru a dochuťte citronovou šťávou, bylinkovou solí a pepřem.

Ze vzniklé hmoty vytvořte čtyři pralinky, každou položte na plátek marinovaného jablka a ozdobte špekovou růžičkou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept