Pečená zelenina s vejci

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 45 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zelenina je zdravá, zasytí a dodá nám spoustu vitamínů. A jak si ji připravit snadno a rychle? No přece v troubě! Není nic lehčího než zeleninu nakrájet, hodit na plech nebo do pekáčku a nechat troubu udělat všechnu práci za vás. Tahle báječná pečená zelenina je doplněná o upečená vajíčka, která pokrmu dodají bílkoviny a udělají z něj plnohodnotný oběd nebo večeři.

Ingredience

  • 300 g brambor
  • 200 g kořenové petržele (F50F)
  • 250 g růžičkové kapusty
  • 250 g červené řepy
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr
  • 4 lžíce oleje
  • Pepř
  • 4 vejce

Příprava

Brambory a petrželovou nať oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Růžičkovou kapustu očistíme a rozpůlíme. Červenou řepu oloupeme (nasaďte si jednorázové rukavice) a nakrájíme na měsíčky.

V mističce smícháme olej, dvě lžíce vody a bujon. Opepříme, osolíme a touto marinádou potřeme zeleninu. Nejlépe tak, že ve větší míse jí zeleninu zalijeme a rukama pořádně promícháme. Čím lépe se zelenina směsí obalí, tím rychleji a rovnoměrněji se upeče.

Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 200°C 30 minut. Následně plech vyjmeme a na zeleninu vyklepneme vajíčka. Ta dopékáme dalších pět minut. Servírujeme.

Tip na závěr : Podáváme s tatarskou omáčkou Hellmann's.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept