Pečené brambory s vegan jogurtovým dipem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Pečené brambory jsou skvělé nejen v létě na grilování, ale i kdykoliv jindy a třeba i samotné. Tyhle brambůrky jsou plněné zeleninou a dipem ze sojového jogurtu a vegan majonézy, takže jsou vhodné i pro strávníky na čistě rostlinné stravě. Ale kdo chce, může je klidně naplnit klasickým bílým jogurtem a majonézou.

Ingredience

  • 4 velké brambory
  • 1 žlutá paprika
  • 100 g cherry rajčat (F50F)
  • 2 jarní cibulky
  • 250 g sojového jogurtu
  • 150 g Hellmann's vegan majonézy
  • Sušené bylinky dle chuti
  • Pepř

Příprava

Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou. Jednotlivé brambory pevně zabalíme do alobalu a dáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 225°C zhruba 50 minut.

Mezitím očistíme žluté papriky a nakrájíme je na kousky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

Sojový jogurt a majonézu smícháme se sušenými bylinkami. Vmícháme polovinu kroužků jarní cibulky. Okořeníme pepřem.

Brambory vyjmeme z alobalu, rozlomíme a podáváme plněné dipem, paprikou, rajčaty a kroužky jarní cibulky.

Tip na závěr : Dobu přípravy lze i zkrátit: brambory uvaříme ve vroucí vodě 20 minut, poté zakápneme trochou olivového oleje a dopečeme v troubě na 220 ° C asi 10 minut.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept