Pečený vepřový bůček

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 180 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Zvol velikost porce Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Vepřový bůček, nejlépe ještě s kůží, pomalu pečený. Zaručeně chutná každému. Vybírejte co nejkvalitnější maso a hlavně – ať má co nejvíc kůže. Ta se při pečení krásně vypeče a dodá chuť celému jídlu.

Ingredience

  • 700 g vepřového bůčku s kůží
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • kmín

Příprava

Maso důkladně omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Kůži nakrojíme do mřížky, ale pozor, ať neřízneme do masa. Důkladně osolíme ze všech stran, do nařezané mřížky rukou vetřeme. Poté ze všech stran okmínujeme

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme a nakrájíme na kolečka. Bůček vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a obsypeme cibulí a česnekem.

Pečeme 15 minut na 200 stupňů a poté 3 hodiny na 130 stupňů. Podáváme s čerstvým chlebem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept