Pikantní bramborový salát z Thajska

Autor: Richard HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 55 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Pálí hodně Pikantnost

Pro bramborový salát z Thajska si připravíme speciální sladko-slano-kyselo-pálivý dresing, který získá svou chuť díky chilli papričkám a česneku.

Ingredience

  • 400 g salátových brambor
  • 1 menší salátová okurka
  • 1 malá mrkev
  • 2 rajčata
  • 1 červená cibule
  • 100 g čerstvého ananasu
  • 1 jarní cibulka (nať)
  • Koriandr
  • Drcené arašídy

Příprava

Uvaříme brambory, nakrájíme a smícháme s ananasem nakrájeným na plátky. Přidáme okurku, mrkev a červenou cibuli, kterou nakrájíme na tenké dlouhé nudličky. Rajčata rozkrájíme na osminky, jarní cibulku a koriandr nasekáme najemno a přidáme do salátu

Ingredience Dressing

  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
  • 1 polévková lžíce cukru krupice
  • Šťáva ze dvou limetek
  • 1 čerstvá čili paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • Sůl dle chuti

Příprava Dressing

Na přípravu dresingu vložíme do mísy majonézu, cukr, limetkovou šťávu, čili papričku, česnek, rybí omáčku a sůl. Rozmixujeme ponorným mixérem a vytvoříme dresing sladko-slano-kyselo-pálivé chuti.

Salát smícháme s dresingem a můžeme posypat drcenými arašídy. Bramborový salát z Thajska podáváme s grilovanými krevetkami.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept