Pikantní kokosové kari a rajčaty a špenátem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
Pálí Pikantnost

Tento recept kombinuje kokosové mléko, rajčata a špenát. Výsledkem je perfektně vyvážené kari, které můžete podávat jako lehčí oběd či jako skvělou večeři.

Ingredience

  • 200 g divoké rýže uvařené (F50F)
  • 1 kg čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1 lžíce koření Knorr chilli z Indie
  • 500 g žlutých cherry rajčat (F50F)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1,5 lžíce zahušťovací směsi Knorr hotová hustá bez lepku
  • 1,5 lžíce vody
  • 100 g kešu ořechů
  • Trochu strouhaného kokosu

Příprava

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Do velké pánve nalijeme vodu a sůl a přivedeme k varu. Pak do ní vložíme omyté listy špenátu. Necháme zavadnout, pak prolijeme studenou vodu a vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu.

V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli a česnek nakrájené nadrobno. Přidáme chilli, rajčata a kokosové mléko. Přidáme Knorr hotovou hustou směs a vaříme, dokud omáčka trochu nezhoustne.

Do omáčky opatrně vmícháme špenát a servírujeme s rýží, strouhaným kokosem a kešu ořechy.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept