Pizza z quinoy a jáhlových vloček

Autor: janickazlesicka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Zdravá bezlepková pizza, kterou si bez výčitek můžete dopřát i k večeři.

Ingredience

  • 3/4 šálku quinoy (140 g) + voda na zalití
  • 1/2 šálku jáhlových vloček
  • , 1/4 šálku vody (50 ml)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku (pro bezlepkáře: kypřicí prášek bez fosfátů)
  • 1 lžíce olivového oleje

Příprava

Quinou namočíme alespoň na 8 hodin. Nejlépe přes noc.

Druhý den slijeme vodu a přidáme jáhlové vločky, vodu, sůl, olej a prášek do pečiva. Uděláme těsto, které dáme buď na plech a nebo do formy na koláč.

Dáme péct na 200 ° asi 10-15 minut, podle toho jak nám moc peče trouba. Potom vyndáme a ozdobíme dle své fantazie.

Ingredience NÁPLŇ

  • šálek rajčatového pyré
  • 1 větší rajče
  • 200 g strouhaného sýra (mozzarella)nejlépe vegan
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • čerstvě mletý pepř
  • česnek
  • tymián
  • olivy

Příprava NÁPLŇ

Výborné jsou rajčata v konzervě a česnek čerstvý tymián a šalvěj ze zahrádky. Nezapomeneme na bazalku ještě můžeme přidat olivy, červenou papriku. A navrch jasně nesmí chybět sýr. Ještě chvilenku zapečeme než se roztaví sýr.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept