Pomazánka z uzeného tofu – vege verze škvarkovky

Autor: janickazlesicka HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
8 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA JEDNOHUBKY NEBO NA KVÁSKOVÝ CHLÉB.

Ingredience

  • olej
  • 2 cibule
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 2 lžíce balsamikového octa
  • 1 uzené tofu (nejlépe Lunter nebo jiné vyzkoušené)
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • černá sůl (nemusí být, ale dodá lehce vajíčkovou chuť)

Příprava

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a osmažíme na oleji. Když začne cibule zlátnout, přidáme lžičku třtinového cukru a necháme zkaramelizovat.

Pak přidáme balsamikový ocet a necháme odpařit do té doby, než přestane ocet být cítit. Zatím, než vystydne cibulka, si dáme do mixeru tofu, sojanézu a lahůdkové droždí. Vše vyšleháme do hladka.

Přendáme do misky a vmícháme studenou cibulku. Nakonec osolíme černou solí.

Tip na závěr : Všechny suroviny na majonézu by měli mít stejnou teplotu.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept