Příprava
Na hlubší pánvi rozehřejte máslo nebo olej. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji do sklovata. Poté přisypte propláchnutou rýži (ideálně kulatozrnnou nebo jasmínovou) a krátce ji na tuku orestujte.
Stranou si připravte vodu, v níž rozmíchejte 1 lžičku soli.
Do rýži po naběračkách přidávejte slanou vodu, dokud rýže nezměkne a nebude mít krémovou konzistenci.
Během vaření rýže spařte hrášek vroucí vodou, nechte minutu odstát a poté vodu sceďte.
Do uvařeného základu risotta vmíchejte Knorr Bohatý bujón s chutí bílého vína, spařený hrášek, pepř a ½ množství parmazánu.
Rizoto ihned podávejte, před podáváním posypejte zbylým parmazánem. Tuto hráškovou rýži můžete dle chuti pokapat olivovým olejem a opepřit.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář