Rychlé a skvělé boloňské špagety

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 60 minut Doba přípravy
Střední Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Výborný klasický recept. Připravte si ragů více a zamrazte ho – pak jen ohřejte a máte rychlý oběd nebo večeři.

Ingredience

  • 600g mletého masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 2 řapíky celeru
  • 100 ml červeného vína
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 800 g sekaných rajčat (2 plechovky)
  • Sůl, pepř, cukr krupice

Příprava

Rozehřejeme v kastrolu olej a přidáme nadrobno nasekanou cibulku. Po chvíli přidáme nadrobno nasekaný česnek, mrkev a celer a důkladně opečeme.

Přidáme maso, mícháme a oddělujeme od sebe.

Zalijeme směs vínem a necháme ho odpařit.

Přidáme protlak, promícháme se směsí a lehce opečeme. Tím se stáhne hořkost protlaku.

Přidáme rajčata a necháme pod pokličkou cca 1 hodinu dusit.

Směs dle chuti osolíme a osladíme.

Podáváme se špagetami a parmezánem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept