Rychlé špagety s rajčatovo-cizrnovou omáčkou

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 20 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Těstoviny jsou vděčné jídlo – skoro každý je má rád a jsou rychle hotové. Vyzkoušejte tyhle rychlé špagety, do kterých poněkud netradičně přidáme nahrubo nasekanou cizrnu z plechovky. Díky ní je jídlo plné bílkovin a nevšední chuti.

Ingredience

  • 400 g celozrnných špaget
  • Olej
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g cizrny z konzervy (F50F)
  • 400 g cherry rajčat (F50F)
  • 1 vanička bohatého bujonu Knorr zeleninového
  • 200 g baby špenátu (F50F)
  • 100 g rukoly

Příprava

Na větší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm cibuli, kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Po chvíli, kdy je cibulka zesklovatělá, k ní přihodíme prolisovaný česnek.

Do pánve přihodíme nahrubo nakrájenou cizrnu z plechovky, rozpůlená rajčátka a bujon. Prohřejeme. Když směs začne probublávat, plotnu vypneme a necháme dojít.

Mezitím špagety uvaříme na „al dente“ – podle pokynů na obalu.

Uvařené špagety scedíme a přidáme do pánve. Přidáme baby špenát a opatrně promícháme.

Špagety servírujeme s rukolou.

Tip na závěr : Pokud chceme, servírujeme špagety s nastrouhaným parmazánem nebo grana padano.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept