Rychlý cizrnový salát s balkánským sýrem

HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 15 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
4 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Cizrna je super luštěnina, která je plná bílkovin a zdravých tuků. Navíc pokud koupíte už předvařenou v plechovce, pracuje se s ní velmi jednoduše a rychle. Vyzkoušejte tento salátek se zeleninou, melounem a balkánem. Tato nevšední kombinace k sobě moc hezky ladí.

Ingredience

  • 300 g okurky
  • 150 g cherry rajčat (F50F)
  • 300 g melounu
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 lžíce majonézy Hellman's
  • 80 g balkánského sýra

Příprava

Okurku umyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčátka omyjeme a rozpůlíme. Meloun nakrájíme na menší kostičky.

Cizrnu slijeme a pořádně ji propláchneme.

Okurku, rajčata, meloun a cizrnu promícháme se lžící majonézy. Nakonec do salátu rozdrobíme balkánský sýr. Podáváme.

Tip na závěr : Cizrnu můžeme použít i v sušeném stavu a sami si ji uvařit. Doporučujeme ji namočit přes noc, aby se zkrátila doba varu, a následně ji uvařit ve vodě, ve které rozpustíme bohatý bujon Knorr zeleninový. Cizrna pak bude hezky ochucená.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept