Nadýchaný perník

Autor: PaBu HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 40 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
6 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Nadýchaný perník, to je moučník našich babiček a našeho dětství, na kterém si rádi pochutnáme i dnes. Perník je velmi rychlý a snadný dezert, který ocení jak rodina, tak i návštěva. Máme pro vás recept na hrnkový nadýchaný perník, který zmizí hned, jak ho dáte na stůl!

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubá mouka
  • 1/2 - 1 hrnek třtinového cukru
  • Kypřící prášek do perníku
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/3 hrnku oleje (slunečnicový, řepkový, kokosový...)
  • 3 lžíce holandského kakaa
  • Marmeláda dle chuti

Příprava

Všechny ingredience smícháme, vznikne nám táhlé, tekuté těsto.

Obdélníkovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.

Vylijeme do formy těsto a dáme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme cca 30 minut.

Po vychladnutí perník rozřízneme, bohatě potřeme marmeládou a znovu přiklopíme.

Ingredience Poleva

  • Šťáva z jednoho citronu
  • Cukr moučka

Příprava Poleva

Vymačkáme šťávu z jednoho citronu a přidáváme cukr moučka, dokud poleva nezhoustne.

Poté celý perník polijeme a necháme ztuhnout.

Tip na závěr : Výborně chutná i s čokoládovou polevou.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept