Příprava
Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a promícháme s trochou oleje a kořením na gyros. Necháme alespoň 15–30 minut odležet, aby se koření vstřebalo.
Poté maso zprudka opečeme na pánvi dozlatova a necháme chvíli odpočinout, aby zůstalo šťavnaté.
Do větší mísy nakrájíme čínské zelí, rajčata, cibuli a okurky. Scedíme kukuřici, kterou též přidáme do mísy s ostatní zeleninou.
V misce smícháme majonézu s kečupem a trochou citronové šťávy, případně dochutíme solí a pepřem – vznikne jednoduchý dresink ala gyros.
Do mísy dáme zeleninu, přidáme teplé kuřecí maso, přelijeme dresinkem a vše promícháme.
Gyros salát podáváme ihned, aby maso bylo ještě teplé.
Diskuse k receptu (0)
Nový komentář