Bramboračka s čerstvými houbami

Autor: Maky Kuchařová HODNOCENÍ UŽIVATELŮ: 5 (1)
Do 30 minut Doba přípravy
Nenáročné Obtížnost
2 Počet porcí
Nepálí Pikantnost

Bramboračka je tradiční česká polévka, ve které nesmí chybět brambory, česnek, majoránka a čerstvé houby. Tento typicky podzimní recept vás zahřeje i zasytí, takže si bramboračku můžete dopřát jak k obědu, tak na večeři.

Ingredience

  • Čerstvé houby - alespoň jednu hrst
  • Ořech másla
  • Cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 4 brambory
  • Knorr bujón zeleninový
  • Knorr hotová jíška tmavá
  • Knorr černý pepř mletý z Vietnamu
  • Knorr majoránka
  • Knorr kmín mletý
  • Libeček
  • Sůl

Příprava

Na másle necháme zesklovatět cibulku nakrájenou nadrobno. Přidáme prolisovaný česnek, mrkev nakrájenou na malé kousky a čerstvé případně sušené houby. Pokud máme houby sušené, namočíme je den předem. Osolíme, opepříme a dochutíme kořením.

Směs zalijeme vývarem, přidáme do hrnce brambory nakrájené na malé kostičky.

Povaříme do změknutí brambor.

Polévku dohustíme tmavou jíškou do požadované konzistence.

Hotovou bramboračku dozdobíme nasekaným libečkem a podáváme s pečivem.

Diskuse k receptu (0)

Nový komentář

#instagram

Recepty na každý den

Máte doma nejrůznější ingredience, ale nemáte nápad, jak je spojit v dobré a zdravé jídlo? Tak se nechte inspirovat na našem Instagramu.

x

Nemůžete najít ten správný recept? Zkuste zadat ingredience z vaší ledničky a nechte se inspirovat.

Generuj recept